Om oss

Vi heter Johanna och Kristina och träffades genom den gemensamma drömmen om en ostbutik. Båda har lång erfarenhet från servicebranschen, men efter några års studier blev vi beteendevetare omkring år 2000.

Johannas ostintresse föddes i Linköping där hon var med på en ostprovning som hennes arbetsplats anordnade. Efter det blev besöken på de båda ostbutikerna i staden många och Johanna blev en inbiten ostälskare.

För Kristina började det mest som en dröm om att starta eget. Svägerskans kompisar driver en ostbutik i Norrköping och den var ju väldigt spännande och mysig. Vid en vinprovning i Örebro kom avsaknaden av ostbutik i Örebro på tal och Kristina började smida planer direkt.

Historien om hur vi hittade varandra är ganska komisk. Trots att vi båda bor i Örebro spelar det lilla samhället Sollebrunn i Västergötland en avgörande roll. Kristina kommer ursprungligen därifrån och hennes föräldrar bor fortfarande kvar. Johannas syster bor på samma ort eftersom hon fann kärleken där för ett par år sedan. Håll i er, för nu blir det komplicerat! Johannas systers svärmor och Kristinas mamma är väninnor sedan många år tillbaka och så kom det sig att Kristinas mamma ringde Kristina en kväll för att tala om att det var bäst att skynda sig med ostbutiksplanerna, för det var en annan tjej som också tänkte öppna ostbutik i Örebro. I själva verket hade det troligtvis inte blivit två ostbutiker, inte ens en, om vi inte slagit våra påsar ihop.

Tack Sollebrunn för att Örebro fick en ostbutik!